Castell del Remei, una proposta d’enoturisme

L’oferta turística de Castell del Remei té l’al·licient del seu paisatge i de la seva història, atès que es troba en un enclavament estratègic de gairebé 2.000 anys d’antiguitat. La finca ha estat propietat del Comtat d’Urgell, del Bisbat de Solsona i, fins a principis de la dècada dels anys 80 del segle XX, va pertànyer a la família Girona. Durant aquesta època, fou una antiga colònia agrícola que va constituir la major hisenda de regadiu de Catalunya, amb la incorporació dels avenços tècnics propis de la Revolució Industrial, com un molí, una antiga destil·leria i tallers de boteria i ferreria que encara s’hi poden observar.

En l’actualitat, conserva en plena activitat el seu celler de prestigi internacional, el més antic de Catalunya en l’elaboració i etiquetatge de vins fins, que constitueix el primer exemplar català concebut segons el model dels châteaux bordelesos. Es tracta d’una construcció centenària que es pot visitar de forma guiada, recorrent les antigues i actuals instal·lacions: sala de vinificació, naus de criança, sala d’embotellament i sala de tasts.

El suplement QUÈ FEM? del diari La Vanguardia recull la proposta cultural i turística de Castell del Remei en aquest article: