La Festa Major estrena el concurs fotogràfic “Tresors del Castell del Remei”

Tradicional Festa Major a l’entorn únic de Castell del Remei amb un programa engrescador d’activitats per a grans i petits, que inclou un concert a càrrec del grup musical Fa1na

 

 

A les 10.00 hores, el tradicional toc de sirena de la finca donarà el tret de sortida a la festivitat. Obriran el mercat d’artesania i de productes de proximitat, el taller de recerca artesanal d’or i el bar de Festa Major. Així mateix, s’iniciaran les passejades en carruatge de cavalls i l’exhibició i possibilitat de pilotatge de modelisme naval a l’embarcador del Llac de la finca. Les Antigues Botigues acolliran els participants a la 7a Trobada d’antics Habitants i Treballadors del Castell del Remei i a la plaça de l’Olivera hi haurà instal·lat un castell inflable per als més petits.

A les 10.30 hores tindrà lloc la lectura del pregó a càrrec de l’historiador Joan J, Busqueta i Riu, director del Departament d’Història de la Universitat de Lleida, des de la balconada del Pati del Castell. A continuació, el cercavila a càrrec de la colla gegantera i capgrossos de Penelles animats per Els Bombollers de Cervera i el grup Alea Teatre, i la ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega interpretant la sardana L’Aplec de Castell del Remei.

A migdia, el públic infantil tindrà la possibilitat de divertir-se amb un espectacle d’animació. Així mateix, a les 12.00 hores, se celebrarà la missa solemne cantada per la coral Nova Tàrrega, que interpretarà la Pregària a la Verge del Remei i els Goigs a Llaor de la Verge del Remei.

A més a més, es podrà visitar la interessant exposició fotogràfica “Els primers trets de Francesc Boix” a la Sala Lucilla Atilia del celler, on s’exhibirà durant tot els mes d’octubre. També el santuari i el celler serà motiu de visites guiades gratuïtes.

I, a l’hora de l’aperitiu i com a cloenda, es podrà escoltar l’actuació del grup musical Fa1na.

D’altra banda, durant tot el matí de Festa Major, qui ho desitgi podrà participar en la 1a edició del concurs fotogràfic a Instagram “Tresors del Castell del Remei” que consisteix en fotografiar el pedestal històric exposat a la Sala Lucilla Atilia del Celler. L’antiga peça epigràfica, que correspon al període de l’Alt Imperi Romà, fou trobada l’any 1743 i ret homenatge a qui va ser la primera propietària de Castell del Remei. Es participarà fent una fotografia amb una o més persones amb la peça, publicant-la a Instagram amb el hashtag #TresorsCdR1, i aconseguint els màxims m’agrada. La fotografia que n’aconsegueixi més guanyarà un lot de vins del celler!

Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, és molt més que un celler. El complex d’edificis que envolten la finca gaudeixen d’un encant que rebel·la la llarga història de la propietat, que es desenvolupa i creix també com destí enoturístic únic a la denominació.