Arriba la Festa Major de la finca més històrica

Actuació del grup musical Fa1na i moltes altres activitats

 

La Festa Major del Castell del Remei neix de la voluntat popular de la comunitat rural que habitava la colònia agrícola a finals del segle XIX. Seguint la tradició de celebrar-la “lo segon diumenge d’octubre”, el proper dia 8 d’octubre tindrà lloc una nova edició de la festa.

El tradicional toc de sirena de la finca serà l’inici d’una jornada protagonitzada per la cultura i l’artesania. A les 10:00h del diumenge, s’obrirà el mercat de productes de proximitat a la plaça del Castell i començaran les visites guiades gratuïtes, cada mitja hora, al santuari i al celler, paral·lelament. A més a més, durant tot el matí tindran lloc diverses activitats programades: passejades en carruatge de cavalls, exhibicions i pilotatges de modelisme naval, tallers de recerca artesanal d’or, castell inflable infantil, la setena trobada d’antics habitants i treballadors del Castell… Tanmateix, la festa major d’enguany es complimenta amb l’exposició fotogràfica “Els primers trets de Francesc Boix”, a la Sala Lucilla Atilia del celler i amb el concurs fotogràfic a Instagram “Tresors del Castell del Remei”.

El concurs fotogràfic esmentat, en la seva primera edició, convida a tots els assistents de la festa major a fer-se una foto al pedestal romà del Castell del Remei, amb una o més persones, i el hastag #TresorsCdR1. La imatge que aconsegueixi més m’agrada, guanyarà una caixa de 6 ampolles de vi del celler. L’objectiu és descobrir any rere any, tots els racons emblemàtics de la finca.