Una acidesa singular pel Syrah 2017

La verema, entesa com la recol·lecció del raïm per la producció del vi, enguany s’ha vist accelerada. De fet, parlem concretament de 12 dies d’antel·lació en la collita del Syrah 2017. Les altes temperatures d’aquest mes de juny han accelerat la maduració del Syrah de la Finca La Mitjana, situada darrere del Santuari del Castell del Remei.

Normalment, en una producció més madura, el raïm perd acidesa però per sort, la climatologia ens ha afavorit aquestes últimes setmanes. Les nits de finals d’agost i principis de setembre han estat més fredes i en conseqüència, l’acidesa s’ha mantingut. Així doncs, l’accelerada maduració del raïm acaba sent fructuosa pel Syrah que avui es verema: tot i recollir un 30% menys de fruit, aquest tindrà acidesa, més frescor i hi notarem més qualitat. Una qualitat que es distingeix en un color de raïm molt intens, més concentrat de tanins i de polifenols.

Avui, dia de verema del Syrah del Castell del Remei, fem una valoració molt positiva del procés de maduració accelerat del raïm ja que s’acaba convertint en una anyada més fresca, més àcida i amb més caràcter.