Castell del Remei celebra la Festa Major 2018 amb novetats gastronòmiques i activitats per a grans i petits

La destinació enoturística única de Castell del Remei acollirà el proper dia 14 d’octubre la tradicional Festa Major del celler.

 L’espai dedicat als food trucks és la gran novetat d’aquest any i la festa major comptarà també amb una barra de “mojitos” de vi, un aperitiu popular musical i diverses activitats per als més petits.

 

Penelles, octubre 2018.- El celler Castell del Remei celebra el proper diumenge 14 d’octubre la seva tradicional Festa Major amb una gran varietat d’activitats en el seu entorn enoturístic únic. La festa començarà a les 10 hores amb el tradicional toc de sirena i donarà pas a les diverses activitats. El pregó de la Festa Major serà a càrrec del professor Sebastià Serrano, catedràtic de lingüística general i teoria de la Comunicació a la Universitat de Barcelona. A les 14.30 hores, amb el toc de sirena de la finca, finalitzarà la festa.

Durant tot el matí es podrà gaudir d’un mercat d’artesania i productes de proximitat, un castell inflable, passejades en carruatge de cavalls i visites gratuïtes i guiades al celler i al santuari de la finca. Així mateix, la Festa Major també té activitats destinades per als nens, que podran gaudir d’un taller infantil (amb pintura amb vi i manualitats amb taps i ampolles) o pilotar vaixells a l’exhibició de modelisme naval a l’embarcador del llac de la finca. Aquestes activitats es complementen amb els elements tradicionals de la festa que se celebra des de finals del segle XIX, com el cercavila, els gegants i les sardanes.

El vi i la gastronomia també gaudiran del seu espai a la Festa Major de Castell del Remei. El bar, situat a la Plaça el Castell, comptarà amb “mojitos” de vi i la terrassa de l’Estany del molí serà l’espai en el que s’ubicaran els food trucks. A més, es podrà gaudir d’un aperitiu amb música en viu: duo de guitarra i contrabaix amb temes de swing.

La Sala Lucilla Atilia acollirà l’exposició fotogràfica “Àlbum de noces al Castell del Remei”, en la que s’exposen els enllaços que han tingut lloc al Castell des de l’any 1959 fins l’any passat 2017, que es podrà visitar fins el 31 d’octubre. D’altra banda, els amants de la fotografia que vulguin demostrar les seves habilitats podran participar dels dos concursos fotogràfics en el que cada guanyador tindrà com a premi una caixa de 6 ampolles de vi del celler.

 

Castell del Remei

Amb més de dos segles d’història, Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les privilegiades condicions geoclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions -sense parangó a la Catalunya de finals del segle XVIII- el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos. Sota la direcció de Tomás Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres –Gotim Bru, Oda i 1780– i dos blancs –Gotim Blanc i Oda Blanc-.

Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, és molt més que un celler. El complex d’edificis que envolten la finca gaudeixen d’un encant que rebel·la la llarga història de la propietat, que es desenvolupa i creix també com destinació enoturística única a la denominació.

Recupera els articles del Diari Segre sobre l’esdeveniment en els següents enllaços:

18.10.15 – Diari Segre

18.10.14 – Diari Segre