Castell del Remei celebra l’aplec 2018 consolidant el Tast literari amb poetes catalans

Durant el matí del diumenge 22 d’abril tindrà lloc l’Aplec del Castell del Remei, que organitza un seguit d’activitats per a tots els públic recreant l’atmosfera de finals del segle XIX amb els assistents vestits de color blanc.

Entre els actes destaca la 2a edició del Tast. Aplec literari al Castell del Remei que aplega rellevants poetes catalans que llegiran les seves obres inèdites, enguany dedicades al Castell del Remei, i que signaran els seus llibres al Mercat de l’Aplec.

El mercat d’artesania i de productes de proximitat, les passejades en carruatge de cavalls, els vehicles històrics, l’espectacle infantil, el vermut popular amb música en viu, automodelisme, aeromodelisme i modelisme naval al llac, biblioteca infantil a l’aire lliure, visites guiades al celler i al santuari, exposició d’art, concursos de fotografia, missa dominical cantada,… són algunes de les activitats programades que tenen el tret d’inici i punt final amb el tradicional toc de sirena de la finca.

Per la seva banda, els autors Josep Vallverdú, Jordi Pàmias, Eduard Batlle, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Manuel Montobbio, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Jaume Suau i Àlex Susanna llegiran de pròpia veu la seva obra dedicada al Castell del Remei, mentre el públic degustarà una copa de vi a la sala Lucilla Atilia del celler. Posteriorment, signaran llibres en la parada del Mercat.

Tradicionalment, el Castell del Remei celebrava el dia 1 de maig un aplec sardanista coincidint amb la Diada del Treball. L’any 2016 es va recuperar la festa primaveral dotant-la de múltiples activitats durant tot el matí, atès que les sardanes ja tenen el seu espai propi durant la Festa Major (segon diumenge d’octubre).

L’objectiu de recrear l’atmosfera de principis del segle XX va generar la idea d’instar tots els assistents a participar-hi amb vestimenta de color blanc, preferiblement d’estil noucentista català. Per tant, totes aquelles persones que vesteixen roba blanca (peça superior i peça inferior) reben un obsequi per part de l’organització per la seva contribució a l’ambient creat.