Castell del Remei celebra l’Aplec 2019

Castell del Remei celebra l’Aplec 2019 amb més art

Exposició d’obres originals de mestres del segle XX i intervenció del GarGar Festival

 

Durant el matí del diumenge 28 d’abril tindrà lloc l’Aplec del Castell del Remei, la finca històrica de la Plana d’Urgell que organitza un seguit d’activitats per a tots els públic per tal de celebrar la primavera tot recreant l’atmosfera de finals del segle XIX amb els participants vestits de color blanc.

A més de l’acte central -el Tast. Aplec literari-, destaquen l’exposició Grans mestres de l’obra gràfica internacional de la col·lecció Arnó-Vila que exhibeix obres de Picasso, Braque, Chagall, Miró, Dalí, Nash, Warhol, Barceló, Christo, Ernst, entre altres artistes cabdals del segle XX. Així mateix, com a avanç de la 4a edició del GarGar Stret Art Festival de Penelles hi ha programada una intervenció artística per a crear una escultura en un tronc arrelat. A més, creix el nombre de food trucks perquè els visitants tinguin una oferta més variada per a dinar a banda del restaurant.

El mercat, jocs tradicionals i animació infantil, aperitiu amb música en viu, passejades en carruatge de cavalls, modelisme, exhibició de balls country i swing, vehicles històrics, visites al celler i al santuari, concursos fotogràfics,… són algunes de les nombroses activitats programades que tenen el tret d’inici i punt final amb el tradicional toc de sirena de la finca.

Enguany se celebra ja el 3r Tast. Aplec literari al Castell del Remei que aplega rellevants poetes catalans que llegiran les seves obres inèdites, que aquesta edició dediquen a arbres del Passeig de les Senyoretes. Hi intervindran Josep Vallverdú, Rosa Fabregat, Eduard Batlle, Enric Boluda, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Eduard Sanahuja, Jaume Suau i Àlex Susanna.

L’objectiu de recrear l’atmosfera de principis del segle XX va generar la idea d’instar tots els assistents a participar-hi amb vestimenta de color blanc, preferiblement d’estil noucentista català. Per tant, totes aquelles persones que vesteixen roba blanca (peces superior i inferior) reben un obsequi per part de l’organització per la seva contribució a l’ambient creat que aquest any consistirà en una bossa.

Tradicionalment, el Castell del Remei celebrava el dia 1 de maig un aplec sardanista coincidint amb la Diada del Treball. L’any 2016 es va recuperar la festa primaveral dotant-la de múltiples activitats durant tot el matí, atès que les sardanes ja tenen el seu espai propi durant la Festa Major (segon diumenge d’octubre).