El grup Tomàs Cusiné inverteix en ecologia i turisme en el seu pla estratègic per al 2020

El grup cellerer dóna prioritat en el seu pla estratègic per al 2020 a dos aspectes que considera substancials per al futur dels seus quatre cellers: Ecologia i Turisme.

En l’àmbit ecològic es planteja que en l’horitzó 2020 totes les vinyes del grup segueixin pràctiques respectuoses amb el medi ambient i estiguin certificades com a tal per donar sentit al compromís de respecte als entorns de muntanya on elabora els seus raïms. Actualment, el grup ja compta amb 60ha certificades i l’objectiu és arribar a les 165ha en propietat en aquest període, alhora que animar als pagesos a què facin el mateix amb els seus conreus. Així mateix, s’estan desenvolupant inversions com la recollida i emmagatzematge d’aigües de pluja a La Pobla de Cérvoles, en varietats tradicionals al Castell del Remei o la recerca en llevats autòctons a El Vilosell.

Amb la mirada posada en tornar a mètodes de treball respectuosos amb el medi, es vol atorgar als vins el caràcter net i autèntic de la seva procedència.

D’altra banda, pel que fa al turisme el grup té en marxa una inversió al Castell del Remei que superarà el milió d’euros destinats a un nou centre d’acollida i a tasques de paisatgisme del que gaudiran els més de 60.000 visitants que actualment rep la finca anualment. Val a remarcar que el Castell del Remei compta en les seves instal·lacions amb un restaurant que l’any passat va elaborar 23.000 menús i als seus jardins es convoquen festes, aplecs i activitats esportives que convoquen centenars de persones al llarg de l’any.

Al poble d’El Vilosell, el grup compta amb un petit hotel boutique -el “Vilosell Wine Hotel”- una casa rural que es va condicionar a per donar allotjament als molts visitants que busquen una experiència enoturística a Les Garrigues.

Amb els esforços en l’enoturisme, els cellers busquen donar a conèixer paisatges i entorns privilegiats a les terres de Lleida alhora que donar notorietat a les marques i cellers.

Aquesta decisió estratègica del grup Tomàs Cusiné d’enfortir el binomi “ecologia-turisme” dintre dels cellers bé animada també per la demanda creixent del client internacional on el grup destina més de la meitat de la seva producció.

El grup de cellers de l’enòleg Tomàs Cusiné engloba les empreses Castell del Remei (Penelles) Tomàs Cusiné (El Vilosell) Cérvoles (La Pobla de Cérvoles) i Cara Nord (Poblet i El Masroig). Durant el 2017 es van elaborar 1.200.000 ampolles en un segment de mercat premium i representa un 20% de la DO Costers del Segre.

 

Imatge: Manel Tahull

 

Diversos mitjans de comunicació han fet ressò de la notícia. Recupera els articles en els següents enllaços:

18.07.19 – La-Mañana

18.07.13 – Diari Segre

18.07.13 – La Mañana 

18.07.12 – VilaWeb

18.07.12 – Ràdio Balaguer

18.07.12 – Lleida Notícies

18.07.12 – La Vanguardia

18.07.12 – La Mañana