El vi català augmenta la quota de mercat

En aquest dossier del diari Ara sobre la verema d’enguany, diversos productors expliquen els plans de futur del mercat del vi.

L’any 2014 el consum de vins catalans es va disparar fins al 33,5%, quatre punts per sobre de la DO Rioja, que es va quedar amb un 29% de la quota de mercat; segons les dades de la consultora Nielsen.

Tanmateix, es fa la comparativa amb el mercat del cava, el qual està patint un notable descens. “El que ha fet més mal als cavistes grans són els J. García Carrión”, explica Cusiné. Aquests cellers, els de la marca Don Simón, “tenen una altra forma de treballar, amb un raïm barat i costos irrisoris, perquè són molt grans”, explica.

Tanmateix, conviuen al mercat vinícola les petites i mitjanes empreses que augmenten la qualitat dels seus productes per poder encaminar-se cap als preus alts. “A Catalunya hi ha molts cellers mitjans que han fet les coses bé sense caure en el paradigma del baix preu”, afirma el Consell Regulador.

El sector, doncs, intenta superar la crisi amb un canvi de model cap a la qualitat.Però per poder competir en qualitat, cal més promoció com a marca de país, defensa Tomàs Cusiné.

 

17.08.13- Ara- Castell del Remei

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *