Torna l’Aplec del Castell del Remei

El diumenge 22 d’abril torna una nova edició de l’Aplec del Castell del Remei amb el mercat d’artesania i de productes de proximitat, les passejades en carruatge de cavalls, els vehicles històrics, l’animació infantil, el vermut popular amb música en viu, automodelisme, aeromodelisme i modelisme naval al llac, biblioteca infantil a l’aire lliure, visites guiades al celler i al santuari, exposició d’art, concurs de fotografia, missa dominical cantada… i moltes sorpreses!

Tradicionalment, el Castell del Remei celebrava el dia 1 de maig un aplec sardanista coincidint amb la Diada del Treball. L’any 2016 es va recuperar la festa primaveral dotant-la de múltiples activitats durant tot el matí, atès que les sardanes ja tenen el seu espai propi durant la Festa Major (segon diumenge d’octubre).

L’objectiu de recrear l’atmosfera de principis del segle XX va generar la idea d’instar tots els assistents a participar-hi amb vestimenta de color blanc, preferiblement d’estil noucentista català. Per tant, totes aquelles persones que vesteixen roba blanca (peça superior i peça inferior) reben un obsequi per part de l’organització per la seva contribució a l’ambient creat.

El mercat d’artesania i de productes de proximitat, les passejades en carruatge de cavalls, els vehicles històrics, l’animació infantil, el vermut popular amb música en viu, automodelisme, aeromodelisme i modelisme naval al llac, biblioteca infantil a l’aire lliure, visites guiades al celler i al santuari, exposició d’art, concurs de fotografia, missa dominical cantada,… són algunes de les activitats programades que tenen el tret d’inici amb el tradicional toc de sirena de la finca.

Cal destacar el Tast. Aplec literari al Castell del Remei.

Tast. Aplec literari al Castell del Remei

És una trobada d’autors que llegeixen de pròpia veu les seves obres inèdites creades expressament per al certamen i dedicades a un tema, consensuat prèviament, relacionat amb l’espai que ens envolta.

El desig de mantenir la relació amb els gestors del festival Destí Poesia, la coincidència de la diada de Sant Jordi amb la celebració del recuperat Aplec del Castell del Remei i la possibilitat de què l’escriptor Josep Vallverdú apadrinés la iniciativa, després d’haver estat pregoner de la Festa Major d’aquesta capital de La Plana d’Urgell, van confluir en la creació de la primera edició del Tast. Aplec Literari al Castell del Remei l’any 2017.

L’entrega i compromís d’un grup de rellevants poetes han fet realitat aquest certamen que atorga continuïtat a les nombroses manifestacions artístiques i culturals inspirades en el Castell del Remei en el decurs del temps: textos literaris, partitures, dibuixos, pintures, fotografies, publicitat…

Profunda gratitud, doncs, a Josep Vallverdú, Eduard Batlle, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Jaume Pont, Joan Rovira, Josep M Sala-Valldaura, Eduard Sanahuja, Jaume Suau i Àlex Susanna.

La publicació de les obres sorgides del Tast. Aplec literari al Castell del Remei esdevé una col·lecció, amb la voluntat de compartir amb la gent tot el que desprèn el seu territori.

Ves preparant la teva vestimenta de color blanc (peça superior i peça inferior) per venir a celebrar la primavera!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *