Castell del Remei inicia la verema 2018

La recollida del Sauvignon Blanc dóna el tret de sortida a una gran campanya,

tant per qualitat com per quantitat.

 

Demà dimarts, 28 d’agost, Castell del Remei iniciarà la verema amb la recollida del raïm Sauvignon Blanc de la finca, que s’allargarà fins el dimecres a l’espera de la maduració de la resta de varietats que s’aniran succeint en el decurs de la campanya.

Aquesta collita es preveu molt positiva, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat, degut a les abundoses pluges de la primavera i la sufocant calor estival.

La d’enguany serà la collita número 34 del cellerer Tomàs Cusiné que sempre comença al Castell del Remei la verema dels cellers del seu grup per les altes temperatures que afecten més la plana que les parcel·les de muntanya que l’elaborador té a Les Garrigues.

Un volum total d’1.100.000 quilos és la recollida prevista entre els cellers Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles -pertanyents a la DO Costers del Segre- i Cara Nord -DO Conca de Barberà-, que es planteja molt sanejada i d’elevada qualitat.

Una vintena de varietats donaran lloc a més de trenta vins que s’elaboraran amb els fruits de les vinyes per a cadascun dels cellers, segons les característiques pròpies de cada zona, i que s’exportaran a més de quaranta països dels cinc continents.

En principi, es preveu que la durada de la campanya de collita s’allargarà fins a finals del mes d’octubre.

Us adjuntem una imatge històrica de l’arxiu de Castell del Remei corresponent a la verema de l’any 1903, de la que ara es compleixen 115 anys.